• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

Erasmus+


 

Bolje strategije za mlade, mladi za bolje strategije

 

Razdoblje provedbe: 1. travanj 2015. – 30. rujan 2016.

Ukupna vrijednost projekta: 85.408,00 €

Iznos EU sufinanciranja (Erasmus + program): 67.309,00 €

Nositelj projekta: Mreža mladih Hrvatske

Projektni partneri: Österreichische Kinder und Jugendvertretung Verein, National Youth Forum Bulgaria, Cyprus Youth Council, People and Work Unit, Federatia Consiliul Tineretului din Romania, Mladinski Svet Slovenije, Forum Nazionale Dei Giovani Associazione

 

Erasmus + projekt „Bolje strategije za mlade, mladi za bolje strategije“ teži odgovoru na realne potrebe detektirane u sektoru mladih diljem Europe te predstavlja temelj za dugoročno strateško partnerstvo koje osigurava razmjenu praksi među organizacijama mladih i institucija uključenih u projekt. Projekt je izveden iz ključnog problema detektiranog od strane konzultiranih nacionalnih vijeća mladih: nedostatka koceptualnih standarda u razvoju strateških i programskih dokumenata u ovom području, uzrokovanog različitim kapacitetima pojedinačnih nacionalnih vijeća mladih (u iniciranju i zagovaranju) te različitim stupnjevima razvoja sektora mladih u različitim europskim državama. Kako bi inicirale i razvile zagovaračku agendu o važnosti razvijanja osiguravajućih standarda kvalitete za nacionalne strateške i programske dokumente u sektoru mladih, organizacije okupljene u ovom partnerstvu zajedno će zagovarati na razini EU kako bi doprinijeli učinkovitijim politikama za mlade na europskoj i nacionalnoj razini. Po prvi put, ovakvo partnerstvo okuplja iskusne praktičare (nacionalna vijeća mladih) i prominentne predstavnike istraživačke zajednice koji će promišljati i evaluirati postojeće koncepte i modele različitih strateških i programskih dokumenata u sektoru mladih. Projektni tim potom će predložiti i zagovarati konceptualne standarde koji će biti primjenjivi u različitim državama, neovisno o specifičnom konceptu i razvojnoj fazi.

Provedbom ovog projekta, projektni partneri ostvarit će dva važna rezultata: zagovaračku agendu u osiguravanju standarda kvalitete za nacionalne strateške i programske dokumente koji se tiču mladih, razvijenu od strane organizacija mladih i prihvaćenu unutar YFJ-a odozdo; ali i ojačavanje kapaciteta nacionalnih vijeća mladih iz država EU u pogledu stvaranja i praćenja konkretnih nacionalnih strateških i programskih dokumenata unutar sektora mladih.

Aktivnosti koje će se provoditi su: mapiranje ključnih pitanja u razvoju i implementaciji strateških dokumenata unutar politika za mlade (iz perspektive nacionalnih vijeća mladih), razvoj zagovaračkih alata, zagovarački proces prema Europskom forumu mladih follow-up sastanak po pitanju planiranja budućih aktivnosti, itd.

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: