• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

Centar znanja za društveni razvoj


Krajem 2012. godine, MMH je na natječaju koji je raspisala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, odabrana, kao jedna od sedam organizacija, da bude Centar znanja za društveni razvoj u području djelovanja mladih. To podrazumijeva da MMH radi istraživanja i analize javnih politika iz relevantnog područja djelovanja, prenosi specifična znanja u Republici Hrvatskoj i u zemljama jugoistočne Europe, razvija društvene potencijale te zagovara pozitivne društvene promjene.
 
Konkretnije, MMH je postigla vidljivost u sektoru mladih, i u društvu općenito, gdje se prepoznaje kao važan akter u izgradnji kvalitetnih javnih politika i zbog čega je uključena u kreiranje i praćenje tih javnih politika. MMH se ističe u zagovaračkim uspjesima i kontinuiranim zagovaračkim naporima da osigura transparentne i dostupne javne politike, sustava financiranja udruga, unaprjeđenja okvira djelovanja mladih u RH itd. Također, stalnim razvojem istraživačkog rada MMH, ostvaruje se iznimno značajan utjecaj na aktualne društvene-političko teme, poput nezaposlenosti mladih. Mreža aktivno radi i na prijenosu znanja, kako u Hrvatskoj, tako i u jugoistočnoj Europi gdje je prepoznata kao resursna organizacija i gdje sudjeluje u osnaživanju i razvoju partnerskih odnosa s drugim krovnim organizacijama mladih, ali i drugim udrugama. Vidljiv je i dugogodišnji rad u području neformalnog obrazovanja gdje je MMH, između ostaloga, pokrenula jedinstven program Studija o mladima za mlade, ali i gdje je Mreža osnovala trenersku platformu ciljano namijenjenu osnaživanju mladih i podizanju zagovaračkih kapaciteta organizacija mladih i za mlade.  MMH radi i na unaprjeđivanju institucionalnog obrazovanja kroz projekt Novo doba ljudskih prava i demokracije u hrvatskim školama čiji je cilj doprinijeti uvođenju i punoj integraciji obrazovanja o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu kroz suradnju organizacija civilnog društva i javnih institucija. Više o Centrima znanja općenito možete vidjeti na stranicama Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
 Podijeli zanimljivost sa društvom: