• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

Upoznajte naše trenere i trenerice


 

ANA PREVEDEN

 

Rođena 1982. u Banjoj Luci (BiH). Apsolventica sam kroatistike i povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Profesionalno i volonterski bila sam kroz dugi niz godina uključena u rad udruge ZUM, Vijeća mladih Istarske županije te Volonterskog centra Istra. Završila sam program Studija o mladima za mlade te edukaciju za trenere participativnom metodologijom rada s mladima. Također, jedna sam od urednica publikacije "Mislim, djelujem, unapređujem – analiza politike za mlade Istarske županije".

S nekoliko sam prijatelja osnovala amaterski pješačko-planinarski klub “Mamuti” putem kojeg živim svoju ljubav prema prirodi i putovanjima. Obožavam ljubav, čitati knjige, a autom bih odmah mogla krenuti na put oko svijeta.

Kod trenerskog me rada privlači mogućnost učenja i promatranja novih stvari iz drugačije perspektive te zabavan i interaktivan način prijenosa znanja. Volim dijeliti znanja i iskustva koja sam stekla, s mladim ljudima koji imaju volju i želju raditi na bilo kakvoj promjeni.

Područja od posebnog interesa: politika za mlade, nenasilna komunikacija, timski rad, transformacija sukoba.

 

 

ANAMARIJA SOČO

 

Rođena 1981. godine u Splitu. Studirala sam sociologiju i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2004. godine angažirana sam volonterski i profesionalno u organizacijama civilnoga društva. Iznimno vrijedna iskustva stekla sam u Volonterskom centru Zagreb te kroz volontiranje u Zelenoj akciji, Vijeću mladih grada Zagreba i Pravu na grad. Od 2008. godine zaposlena sam u Mreži mladih Hrvatske kao koordinatorica međunarodne suradnje te programa rada s mladima.

Svoj interes pronašla sam i kroz trenerski rad i u tom se području kontinuirano usavršavam kroz učenje od kolega i kolegica, pohađanjem edukacija za trenere te kroz direktan rad s ljudima. Kroz godine sam održala veliki broj radionica i treninga, prvenstvno za mlade, učitelje i nastavnike te osobe koje rade s mladima. Teme koje su mi osobito bliske su interkulturalna komunikacija i kompetencije, aktivizam mladih, politike za mlade i zagovaranje, volonterstvo, međunarodni rad s mladima i suradnja. Posljednjih nekoloko godina intenzivno radim na području izgradnje interkulturalnih kompetencija te na alatima za osobnu i organizacijsku transformaciju.

Rad s ljudima me ispunjava i nadahnjuje te uživam u dvosmjernom procesu učenja koji se događa između trenera i grupe. U slobodno vrijeme pjevam, putujem i učim strane jezike. Zaljubljena sam u knjige, bicikl, čaj, more te svoje prijatelje i obitelj.

 

 

DANIJELA JURIĆ

 

Danijela Jurić rođena1978. u Splitu. Završila sam studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno pohađam master EU studije na multidisciplinarnim međunarodnim studijima Univerziteta u Novom Sadu.
 
Angažman u civilnom sektoru započela sam kao volonterka na Plavom Telefonu (1998.) i u Volonterskom centru Zagreb (2001.-2009.) u kojem sam prošla svoj razvojni put od sudionice na projektima preko organiziranja i vođenja lokalnih i međunarodnih projekata i cijele organizacije do pozicije predsjednice i koordinatorice za međunarodnu suradnju. Dugo sam bila aktivna u međunarodnim organizacijama Service Civil International, Youth Action for Peace, Youth for Exchange and Understanding - prvenstveno kao trenerica, konzultantica i povremeno članica različitih odbora te sam imala priliku biti članica baze trenera Europskog foruma mladih (2007./2008.) i dio političke strukture iste organizacije.
 
Programska sam koordinatorica Centra za neformalno obrazovanje i cjeloživotno učenje u Novom Sadu i članica sam nekoliko baza trenera:
- Nacionalna Agencija za program Mladi na djelu (od 2014. Erasmus+)  
- SALTO-YOUTH SEE RC
- Council of Europe, Directorate of Democratic Citizenship and Participation / Youth Department
- platFORMat trenera MMH
- South East European Youth Network
 
Autorica sam nekoliko priručnika i aktivna sam kao slobodna trenerica i konzultantica za pitanja mladih, volonterstva i europskog građanstva, aktivnog sudjelovanja mladih i strukturiranog dijaloga, organizacijskog i projektnog menadžmenta, strateškog razmišljanja i planiranja
 
http://trainers.salto-youth.net/DanijelaJuric/

 

 

EMINA BUŽINKIĆ

 

Rođena u svibnju 1984. u Sisku. Aktivna sam u Mreži mladih Hrvatske koja mi je pružila prostor vlastite afirmacije i pogled na potencijal mladih i naše kreativnosti. Od 2004. godine izmijenila sam uloge potpredsjednice, predsjednice i glavne tajnice organizacije s bogatim iskustvom učenja i podučavanja o organiziranju mladih, politici za mlade, obrazovanju mladih i dr. Autorica  sam radova i publikacija o politici za mlade, društvenom položaju i organiziranju mladih.

Svoje interese duboko pronalazim kroz angažman u Centru za mirovne studije i Documenti – Centru za suočavanje s prošlošću u području izgradnje održivog mira. Analiziram, formuliram i pišem o migracijama, azilu i suočavanju s prošlošću.

U spomenutim organizacijama gradila sam trenerski afinitet i iskustvo te sam do danas samostalno ili s trenerskim timovima održala desetke radionica, seminara i treninga što lokalnih, što nacionalnih, što međunarodnih. U trenerskom radu prepoznajem sebe i svoje mogućnosti prijenosa znanja i vještina te iznimnu moć grupnih procesa, a osobito me zabavlja razvijati različite metode učenja.

U trenerskom radu posebno me interesiraju teme komunikacije, suradnje i izgradnje održivih mehanizama (politika za mlade, javno zagovaranje), a volim raditi sa udrugama i savjetima mladih, predstavnicima vlasti te zainteresiranim građanima-kama.

Uživam u mijenjanju svijeta oko sebe i promjenama kojima doprinosim svojim radom. Moje velike ljubavi su putovanja svijetom, kulturama, izričajima i jezicima. Uživam u beskrajnim krajolicima dobrih knjiga i druženju sa prijateljima i obitelji. Vjerujem u pravdu i poštenje.

 

 

LIDIJA ĐUKES

 

Rođena 1977. u Zagrebu. Trenerica, konzultantica i mama :)
 
Angažman u civilnom sektoru sam započela u Volonterskom centru Zagreb (1996.) kroz međunarodnu razmjenu volontera, volonterske kampove i akcije u zajednici te radu na zakonskom okviru volonterskog rada kao i na praćenju razvoja politika za mlade. Radim kao samostalna trenerica i konzultantica za neprofitni i javni sektor.
 
Osim volonterstva glavne grane mog djelovanja su:
- vrednovanje i priznavanje neformalnog i informalnog učenja
- rad mladih i rad s mladima
- međukulturološki dijalog i učenje
- projektni i financijski menadžment 
- programi i fondovi EU.
 
Jednakim intenzitetom radim i na nacionalnoj i na Europskoj razini (EU, Jugoistočna Europa, EuroMed, Istočna Europa i Kavkaz). Surađujem s nekoliko platformi trenera iz područja rada s mladima: SALTO-YOUTH, Nacionalna Agencija za program Mladi na djelu (od 2014. Erasmus+) pri AMPEU, SEEYN i platFORMat trenera MMH.
 
Od 2013. zadužena sam za koordinaciju platFORMAt-a trenera MMH.
 
http://trainers.salto-youth.net/LidjaDjukes/ 
 
 
 

MARTINA HORVAT

 

Rođena 1981. u Zagrebu. Završila sam opću gimnaziju, a zatim Edukacijsko – rehabilitacijski  fakultet i stekla zvanje profesorice  socijalne pedagoginje. 

Od srednjoškolskih dana  sam aktivna u različitim organizacijama i inicijativama civilnog društva i to primarno onima koje se bave djecom i mladima, ljudskim pravima i pravima životinja.

Od 2002. godine bila sam najviše angažirana u Ambidekster klubu gdje sam se nakon organiziranja i provođenja edukativnih aktivnosti za osnovnoškolce i srednjoškolce bavila grupnim radom s maloljetnim i mlađim punoljetnim počiniteljima kaznenih djela te edukacijom i mentorstvom volonterkama i volonterima. Uz to sam bila zaposlena i u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi. Trenutno radim u GONG-u kao voditeljica Edukacijskog centra.

Kao predstavnica Ambidekster kluba sam sudjelovala u radu Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske gdje sam se osobito bavila područjem socijalne politike i položajem mladih s manje mogućnosti - mladih s teškoćama ili mladih u riziku od socijalne isključenosti.

Teme koje me osobito zanimaju u trenerskom radu su: ljudska prava, uvažavanje različitosti, razvoj socijalnih vještina i osobnih kompetencija, nenasilna komunikacija, važnost neformalne edukacije za razvoj vještina, volonterstvo i organiziranje volontiranja, borba protiv socijalne isključenosti te socijalno uključivanje svih pojedinaca i skupina. Uživam raditi s različitim dobnim skupinama od djece do odraslih, a osobito često radim sa skupinama mladih s teškoćama, problemima u ponašanju ili s osobama u riziku od socijalne isključenosti.

U slobodno vrijeme volim biti okružena dragim ljudima i životinjama, boraviti u prirodi ili putovati. Često sam zaokupljena različitim volonterskim akcijama i inicijativama kojima pomažem ugroženim životinjama ili kojima nastojim pridonijeti društvenoj pravdi, razumijevanju i poštovanju među ljudima. Također često sudjelujem u edukacijama i razmjenama znanja i iskustava što me posebno motivira za daljnji rad.

 

 

MIRELA TRAVAR

 

Rođena 1981. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole, upisala sam studij kroatistike i slavistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji sam i završila te postala profesorica hrvatskog jezika i književnosti i slavistike.
Kao apsolventica sam 2006. godina upisala Mirovne studije i otprilike otada počinje moj aktivistički angažman. Tijekom godina sam volontirala u raznim organizacijama civilnog društva, a 2008. godine se zapošljavam u udruzi GONG. Od 2007. godina sam članica Centra za mirovne studije, a od 2009. godine i članica Stalnog radnog tijela Skupštine CMS-a. 2010. godine postajem trenerica u trenerskoj platformi Mreže mladih Hrvatske – platFORMATrenera, a krajem iste godine bivam izabrana i u Upravni odbor MMH-a. Od 2011. godine u Mreži sam zaposlena kao glavna tajnica.
U posljednjih 7 godina sam se bavila: volonterskim menadžmentom, praćenjem antidiskriminacijskih politika, Europskom unijom, zagovaranjem, praćenjem i kreiranjem javnih politika (za mlade) itd. U svom se radu vodim idejama da su strast, rad i trud pokretačke snage svih promjena.
Svoje vrijeme posvećujem i svojoj obitelji i psima te blogiranju i pisanju muzičkih (heavy metal) recenzija i članaka.
U trenerskom radu vidim neizostavan dio svog identiteta, kao osobe koja se želi baviti obrazovanjem, osobito mladih osoba. Naglasak stavljam na zagovaranje, antidiskriminaciju, javne politike i aktivizam, a za sam proces treninga smatram da je jedno od bogatijih i vrjednijih iskustava.
 

 

 

NIKOLA BUKOVIĆ

 

Rođen 1984. u Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Završio sam studij politologije na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na smjerovima: međunarodni odnosi i javne politike. Iako me međunarodni odnosi, politika i ekonomija podjednako zanimaju, moj profesionalni razvoj, nakon dolaska u Mrežu mladih Hrvatske je ipak prvenstveno vezan uz javne politike, prije svega uz politike za mlade u područijma aktivnog sudjelovanja mladih, obrazovanja i zapošljavanja.

Moj trenerski angažman započeo je više kao rezultat spleta okolnosti te, iskreno rečeno, nije bio dio nekog duboko osmišljenog i kroz dugo vremensko razdoblje osmišljanog plana. Naime, potražnja za edukacijama koje su se konstantno javljale paralelno s mojim uobičajnim poslom u Mreži su me u više navrata gurnule u vatru, nudeći mi priliku da drugima pričam i prenosim ono što svakodnevno radim(o). Kako se njihova učestalost počela povećavati, sve sam više shvaćao kako u ovom poslu nije dosta samo  znati nešto raditi, nego naći pravi način kako to prenijeti onima koji slušaju te kako ih motivirati da se i sami okušaju bez obzira na strah od pogreške. S druge strane, u osnivanju platFORMAT-a vidio sam super šansu da napredujem u trenerskom poslu učenjem od iskusnijih i potkovanijih trenera/ica. Ono što je počelo kao sporadična aktivnost sve više postaje vrlo bitna stvar u mom profesionalnom životu, sasvim sigurno i dijelom zato što volim dijeliti svoje znanje s drugima te želim biti dobar u tome.

U slobodno vrijeme volim putovanja, druženje s dragim ljudima, stripove te jazz glazbu. Govorim engleski i španjolski jezik te mi je velika želja obići Španjolsku uzduž i poprijeko.

 

 

NIKOLA PANDURIĆ

 

Rođen 1986. u Koprivnici. Završio sam studij Ekoinženjerstva na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu i stekao titulu magistra inženjera ekoinženjerstva. Dugogodišnje iskustvo rada s organizacijama civilnog društva stekao sam radom u matičnoj udruzi K.V.A.R.K. iz Križevaca,  a kasnije i sudjelovanjem u radu Mreže mladih Hrvatske gdje sam bio predsjednik i član upravnog odbora. Sudjelovao sam na brojnim edukacijama o politikama za mlade, aktivizmu mladih i uključivanju mladih u aktivniji društveni život. Aktivno sam uključen u rad na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Strastveni sam amaterski biciklist i nije mi problem potegnuti biciklom i do Dubrovnika, ukaže li se povoljna prilika za tim.

Trenerski rad mi je zanjimljiv zbog prenošenja i razmjene znanja i iskustava s različitim ljudima kojima ona mogu koristiti, istovremeno usvajajući nova znanja i vještine te širenje vlastitih spoznaja upoznavanjem novih ljudi i njihovih svjetova.

 

 

SUNČANA KUSTURIN

 

Diplomirala sam na Studijskom centru socijalnog rada 2002. godine a na njemu sam 2010. stekla i zvanje specijalistice supervizije psihosocijalnog rada. Kroz neformalno obrazovanje dodatno sam se educirala o temama poput "Neformalno obrazovanje mladih", "Rodno uvjetovano nasilje", "TALE-trening za aktivno učenje u Europi", "Iskustveno učenje prema Outward Bound metodi", "Participativna metodologija i pristupi učenju tijekom treninga",  "Asocijativne karte", "Team building u radu sa mladima", "Dramski odgoj".

Svoj rad u području rada sa mladima započela sam kroz volontiranje u centru mladih a nastavila sudjelovanjem na nekoliko programa koji su doprinosili prevenciji poremećaja ponašanju. Važan dio ovog rada bio je i rad sa roditeljima i nastavnicima kako bi i oni počeli mijenjati sebe. U zadnjih nekoliko godina u najvećoj mjeri sam se usmjerila na socijalni integraciju mladih koji su izlaze iz dječjih ili odgojnih domova. Osim  direktnog rada sa  mladima posljednjih devet godina radim i kao supervizorica volontera i  stručnjaka koji  rade sa djecom i mladima kako bi oni dobili potrebnu podršku i unaprijedili svoje kompetencije.

Kao trenerica uglavnom radim na temama koje su povezane uz vještine rada sa djecom, mladima, roditeljima. rod i spol, institucionalni tretman i integracija, poremećaji ponašanju i prevencija, komunikacija, rad sa obitelji, stres, kreativnost, timski rad teme su koje su mi bliske i o kojima rado educiram zainteresirane. Učesnici treninga koje sam vodila istaknuli su da sam stručna, strukturirana, dobro pripremljena, pristupačna i da znam kreirati ugodnu radnu atmosferu.

Vjerujem da je rad sa mladima vrlo moćan i trudim se svojim radom unaprjeđivati kompetencije mladih kako bi oni kreirali inovativnu budućnost.

 

 

 
Podijeli zanimljivost sa društvom: