• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

Radio Student

Zagreb  →  http://www.radiostudent.hr/


Radio Student emitirati je započeo 31. listopada 1996. godine. Smješten na 5. katu Fakulteta političkih znanosti u Lepušićevoj 6, prvotno je služio u funkciji osuvremenjivanja nastave na studiju novinarstva kao poligon za obavljanje prakse u eteru. Radio Student danas je etabliran i respektiran medij ne samo u Zagrebu, već i šire putem web streaminga te je prepoznat kao “jedini preostali pravi radio”.
 
Uz edukaciju budućih radijskih novinara koju sustavno provodi programom RADIOnica i uskom povezanošću sa kolegijem Radio Fakulteta političkih znanosti, važna distinkcija spram ostalih radijskih postaja je društveno angažirano programsko usmjerenje i poticanje medijske pismenosti.
 
U brojnom izboru sadržaja i tema veliki prostor se daje temama koje nisu dovoljno zastupljene u programima većine radija, a promiču vrijednosti poput ljudskih prava, tolerancije, nenasilja, ravnopravnosti, ekologije i sličnih, čime se maksimalno trudi ispuniti funkciju proizvodnje sadržaja od javnog interesa. U programu usko surađujemo sa brojnim organizacijama civilnog društva, kulturnim, sportskim i znanstvenim organizacijama na zajedničkoj realizaciji brojnih emisija i sadržaja, kao i cjelokupnog identiteta. Radio Student je prepoznat kao aktivistički i kritički, usmjeren ka široj populaciji, iako je zadržao identitet studentskog medija, te proizvodi program koji sadržajem odskače od većine radijskih postaja. Specifičan glazbeni odabir, vođen kriterijem kvalitete, a ne trenda i koji promiče „alternativniju“ i nezavisnu glazbu domaćih i stranih autora priskrbio mu je epitet: „Radio koji nije za svakoga“. Usprkos skromnoj razini koncesije, prema podacima istraživanja tržišta, Radio Student je jedna od 10 najslušanijih radijskih postaja u Zagrebu.

Radio Student
 
Lepušićeva 6
 
10000 ZagrebPodijeli zanimljivost sa društvom: